lördag 24 juni 2017

Ecklektius (händelse/plats)

Till rollspelet Ut mot skären

(Någonstans i kulvertarna på Södra ön)

En robot kommer rullande mot rollpersonerna, i ett rum försett med vinröda sammetsdraperier. Det finns en bar i rummet, ovanför disken hänger en lång lysrörsförsedd lampa och massor med vätskefyllda flaskor står på hyllor bakom. Roboten tar till orda och säger att han heter Ecklektius. Han sträcker fram ett par drinkglas till rollpersonerna och erbjuder alla ett sådant.

"Det är moskitos, såna var vanliga förr", säger Ecklektius. "De är inte bara goda utan rentav välgörande".

De med hög Närvaro (typ 8+) känner på sig att Ecklektius verkligen är en hyvens robot.

Väljer rollpersonerna att dricka kommer de att läka T6 Kropp alternativt T6 Närvaro, rollpersonerna bestämmer. Ecklektius är helt passiv och enbart artig. Roboten är 150 år gammal. Går rollpersonerna till anfall kommer han inte att göra något motstånd. Han kommer att följa med dem om de ber honom om det, annars jobbar han bara vidare med att svabba lite golv i barrummet.

Är Ecklektius med gruppen när äventyret är över kommer han inför nästa äventyr att kunna fixa fram en extra Shant-slått till någon av rollpersonerna. Slåtten försvinner när Ecklektius inte längre är med. Han kommer också dra en eller annan rövare från förr när tillfälle erbjuds.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar